לצערנו, בשנים האחרונות אנו עדים לקריסה של בניינים משותפים, חניונים ומבנים מסוכנים כאלה ואחרים ברחבי ישראל. במקרים רבים, הכתובת פשוט הייתה על הקיר, אך בעלי הנכסים התעלמו מהסימנים או לא הצליחו להתאגד ולטפל בבעיה בזמן אמת.
במאמר זה אציג מהו מבנה מסוכן למגורים על פי החוק ומה ניתן לעשות במקרים בהם הרשות המקומית סימנה את הבניין המשותף שלך כמבנה מסוכן למגורים.
אביאור דודי שמש וחשמל מעניק שירותי התקנה, תיקון ושדרוג של מערכות סולאריות של כל היצרנים הגדולים בישראל אמקור, כרומגן, נימרוד, אמישראגז וכדומה). הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו להעניק לך שירות אישי במחיר הוגן. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3910267 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהו מבנה מסוכן למגורים?
באופן כללי, ההגדרה של מבנה כמבנה מסוכן למגורים מבוצעת על ידי מהנדס בניין (קונסטרוקטור) מוסמך לאחר ביצוע של אינספור בדיקות הנדסיות, ויזואליות ומקצועיות.
מהנדס הבניין יכול לפעול מטעם בעלי הנכסים במבנה או מטעם מחלקת ההנדסה או היחידה למבנים מסוכנים של הרשות המקומית בו המבנה קיים. לרוב, מהנדס הבניין (קונסטרוקטור) אשר מגיעה לבדיקה יחפש סדקים משמעותיים בבטון הבניין, יסודות אכולים, ברזלים חשופים או חלודים בקורות הבניין, שקיעות בטון, פיצוצים ושינויים משמעותיים במבנה.
במידה ומהנדס הבניין יגלה ליקויים משמעותיים אשר מסכנים את הדיירים בבניין המשותף הוא יפעל להוצאת "צו מבנה מסוכן" אשר יוסר רק לאחר שהדיירים יפעלו בצורה אקטיבית לשקמו.
איך ניתן למנוע מכל מבנה להפוך למבנה מסוכן למגורים?
באופן כללי, תחזוקה נאותה של הבניין המשותף יכולה לעצור את ההידרדרות ולהחזיר אותו לדרך המלך.
על מנת למנוע מכל מבנה להפוך למבנה מסוכן למגורים, מומלץ לנקוט בצעדים הבאים:
- שמירה על ערנות – אם הבניין המשותף נבנה לפני שנת 1990, מומלץ לשמור על ערנות ולאתר ליקויים קטנים אשר עלולים להתפתח בצורה הדרגתית. לעיתים קרובות, מומלץ לתקן את הבעיה כשהיא עוד קטנה, לפני שהיא מתפתחת, גודלת והופכת למורכבת, יקרה ומאתגרת יותר.
- שיפוצים תקופתיים – מומלץ להקפיד על שיפוצים תקופתיים אשר יבטיח את תקינות המבנה לאורך שנים. תיקון של נזילות או סדקים שנוצרים לאורך השנים יהיה קל, מהיר וזול הרבה יותר מאשר שיפוץ מבנה אשר הוגדר כמסוכן.
- עבודה על פי חוק – כל שיפוץ מורכב בבניינים משותפים חייב להתבצע באישור של מהנדס הבניין (קונסטרוקטור) מוסמך. שיפוצים נרחבים אשר מבוצעים ללא אנשי מקצוע נכונים (אדריכל, מהנדס הבניין, קבלן רשום וכדומה) מסכנים לא רק את דיירי הבית אלא גם את כלל הדיירים בבניין המשותף.
לסיכום, מבנה מסוכן למגורים הוא לא גזרת גורל ובהחלט ניתן לשקם, לטפל או להשמיש את המבנה למגורים מחדש. אם הרשות המקומית הוציא לך "צו מבנה מסוכן" , מומלץ לא להתעלם מהנושא ולפעול לאיתור ותיקון הבעיות במבנה.